Västerås Vardagshjälte 2019

Plats: Västerås City, Fiskartorget
Datum:

Evenemangsdatumet har passerat

Fyra kandidater är kvar efter att juryn sållat hårt bland alla nomineringar. Nu ligger den avgörande rösten hos läsarna. Det har blivit dags att rösta fram Årets vardagshjälte i Västerås.

Den person som tar hem titeln som årets vardagshjälte i Västerås kommer, bortsett från äran, att tilldelas 20 000 kronor. Vinnaren kommer precis som tidigare att få priset i samband med Cityfestivalen den 28 juni.

Meningen med utmärkelsen är att uppmärksamma och uppmuntra de personer som gör skillnad i vardagen. Det kan handla om allt från att visa personligt mod eller på något annat sätt göra en god gärning för Västerås och andra människor.

– Det känns mycket fint att vi tillsammans med andra aktörer i Västerås och våra läsare kan hylla och lyfta fram, vardagshjältar. Vi har fyra riktigt bra slutkandidater som alla har gjort beundransvärda insatser, säger Daniel Nordström, chefredaktör på VLT och jurymedlem.

I år är dessa fyra personer nominerade:

► Sigge Olsson som räddade livet på tvåårige Liam.

► Maria Ergül som startat riksorganisationen Vägra Väggen.

► Helena Löw som räddade en man som ramlat i Svartån.

► Ronald Henriksson som hjälper de svagaste i samhället.

– Vi har haft mycket intressanta diskussioner i juryn. Vi diskuterade många aktuella namn, men enades till slut om dessa fyra slutkandidater. Om dessa fyra slutkandidater var juryn enig. De fyra har svarat för olika insatser, men det som förenar dem är att de alla är sanna vardagshjältar, säger Daniel Nordström.

Årets vardagshjälte har delats ut i Västerås sedan 2009. Bland tidigare pristagare finns västeråsare som Robert Smith som höll i soppkök för hemlösa, Elin Pira som på egen hand stoppade en gärningsman efter en stöld på Ica Gryta, Daniel Özer som anställt unga arbetslösa och Nils-Erik ”Plog-Nisse” Hjelmer som ideellt plogar Mälarisen så att västeråsarna kan åka skridskor och kälke om vintrarna. Bisharah Bisharah utsågs till årets vardagshjälte 2018 efter sin insats under storbranden på Norra Gryta året innan.

Tre sätt att rösta
• Ring 021-19 90 10. Följ instruktionerna och och rösta på de olika kandidaterna via knappval.
• Skicka ett vykort eller brev till VLT ”Vardagshjälte”, Box 3, 721 03 Västerås.
• Mejla till vlt.hjalte@mittmedia.se

Relaterade inlägg