Sportlov i city

Plats: Västerås City
Datum:

Evenemangsdatumet har passerat

Här har vi samlat aktiviteter i city under sportlovet vecka 9:

ISBANAN

Vi har aktiviteter på isbanan under hela sportlovet. Läs mer här >>>

PRISON ISLAND

Spendera sportlovet bakom galler! Nu är det inte långt kvar till lov och det börjar bli hög tid att boka för en garanterad plats i fängelset. Hos oss är alla åldrar välkomna! Utmana familj och vänner i våra 31 kluriga celler eller i vårt lasergame som rymmer upp till 20 personer.

Boka gör ni genom att ringa eller maila på: 021-351 350 – vasteras@prisonisland.se
Läs mer på http://prisonisland.se/

KOKPUNKTEN

Välkommen till ett riktigt spännande sportlov på Kokpunkten actionbad! Upptäck häftiga attraktioner, snurrande vatten, Aqua Cinema och mycket mer. Hjärtat slår ett hårdare slag när du tar steget ut. Rushen i magen känns direkt på pulsen. Blodet i ådrorna strömmar lika snabbt som vattnet i den brantaste bana du åkt. Det här kallar vi badrenalin.

Kokpunkten är Sveriges första actionbad: en unik upplevelse med egendesignade attraktioner förlagt över åtta våningar i det ikoniska gamla ångkraftverket i Västerås.

Under lov är det många besökare på Kokpunkten och vi rekommenderar dig att förköpa biljetter för garanterad plats. Boka din plats här: https://kokpunkten.se/event/sportlov/

EXPECTRUM

LEGO fyller 60 år i år, och vad passar då inte bättre på ett drop-in än skapande och konstruktion med just LEGO!? Temat för årets sportlov blir lekplatser: Hur skulle din drömlekplats se ut? Finns den redan, eller saknar du något som ger mer fart eller extra sug i magen? Kanske drömmer du om en särskild klätterställning, eller fler roliga figurer och hus i lekparken?

För att ta till vara på alla era idéer och tankar så har vi bjudit in personer som jobbar med att ta fram, bygga och utveckla lekplatser. Några av dem jobbar på företaget Nordic Parks, medan några jobbar för Västerås stad på Park- och naturenheten, del av Teknik- och fastighetsförvaltningen. Passa på att ge dem tips och berätta hur just du vill att lekplatserna i staden ska se ut!

För deltagare som är ca 10 år och äldre finns också möjlighet att delta i en workshop för att testa på att rita enklare delar till lekplatser i 3D med hjälp av ett program som heter Tinkercad. Det finns begränsat antal platser, och dessa bokas på plats. Workshopen kommer att genomföras ett flertal gånger varje dag.  Läs mer på http://expectrum.se/

Var: På expectrum, upp för rulltrappan
När: Tisdag, onsdag och torsdag på sportlovet
Tid: 10-15 alla tre dagar
Ålder: För alla! Vi har en Duplohörna för de minsta. Barn under 8 år deltar tillsammans med vuxen.
Pris: Kostnadsfritt, ingen anmälan behövs

KARLSGATAN2

Fredag 23/2 kl 10 Barnens konstfredag: Fredà med lera!!! Kom och skapa fritt med ditt barn på dagens tema: Fredà med lera!!! Utställningarna inspirerar till konstsamtal och arbete i Konstlabbet tillsammans med våra konstpedagoger. För barn upp till 6 år tillsammans med vuxen. 40 kr/barn. Ej förskolegrupper, som kan boka tid tis-tors. Gemensam start kl 10 med samling. Ingen förhandsanmälan. OBS! Begränsat antal platser.

Lördag 24/2 kl 12 Babyrave. Konstlabbet förvandlas till en upplevelse i ljud, ljus och rörelse. Följ med på en dansant upplevelse – låt dig ryckas med på Babyrave! Rave för de minsta på lyssnar- och dansvänlig ljudnivå. 0-7 år. Danssugna vuxna är enbart välkomna i sällskap med ledsagande barn! Fri entré!

Lördag 24/2 kl 12 Öppet hus på Karlsgatan 2. Välkommen till en dag där du får se vad som händer i ett museihus. Lär känna de olika delarna av våra verksamheter och titta in bakom kulisserna. Under dagen kommer det att finnas aktiviteter för både små och stora. Självklart är det fri entré till allt.

Fredag 2/2 kl 10 Barnens konstfredag: Klipp & klistra… Kom och skapa fritt med ditt barn på dagens tema: Klipp & klistra… Utställningarna inspirerar till konstsamtal och arbete i Konstlabbet tillsammans med våra konstpedagoger. För barn upp till 6 år tillsammans med vuxen. 40 kr/barn. Ej förskolegrupper, som kan boka tid tis-tors. Gemensam start kl 10 med samling. Ingen förhandsanmälan. OBS! Begränsat antal platser.

Fredag 2/2 kl 13 Konstfredag! GAIA – 7 konstnärer i Västerås. Konstfredag! är en föreläsningsserie under avslappnade former. Georgianna Kralli och Berit Mannberg berättar om sina respektive konstnärskap. Fri entré.

Lördag 3/3 kl 12.30 Barnlördagsvisning. Varje Barnlördag i Konstlabbet inleds med en rolig visning i utställningarna. Låt dig inspireras av konsten i museet! Fri entré. I samarbete med Västerås Konstförening och studieförbundet SENSUS.

Barnlördag i Konstlabbet Lördag 3/3 kl 13. Välkomna till vår öppna skapande verksamhet för barn. Vi testar olika tekniker och skapar tillsammans i Konstlabbet. Fri entré!

Läs mer på http://www.karlsgatan2.se/kalender-32259784

ELEKTRABIO

Läs mer om filmerna och boka biljetter på www.elektrabio.se

Relaterade inlägg