Soppteater våren 2019

Plats: Västmanlands Teater
Datum:

Evenemangsdatumet har passerat

Sorlet av småprat och skratt, sörplande soppljud och soppskedars klang mot porslinet fyller Teatercaféets hemtrevliga atmosvär. Onsdag efter onsdag hela våren tar förväntansfulla gäster plats vid borden. Gamla bekantskaper, nya bekantskaper, vänner och par. Alla kommer hit av samma anledning: teater + soppa = sant

Egna och gästande skådespelare spelar intima, underhållande, musikaliska eller dramatiska små pjäser – enbart en timme långa till väldoftande soppa, gott bröd och dricka. Repertoaren är högst varierande, men oj så populär. Biljetterna tar slut snabbt, så det gäller att boka sin plats så snart biljetterna är släppta.

Allmän information

Soppteater kl 12.00: Soppan serveras kl 11.30 och föreställningen pågår mellan 12.00-13.00
Soppteater kl. 15.00: Soppan serveras kl 14.30 och föreställningen pågår mellan 15.00-16.00
Välkommen till en innehållsrik utflykt i vardagen!

Vårens repertoar

30 jan 12.00 Kom igen Caritha!
Det blir inget kollektiv i Oregon, det blir inget liv som läkare utan gräns eller som musikalartist. Kom igen Caritha! är en berättelse om livet som går och det bråddjup som öppnar sig i medelåldern.
På scen Carina Jingrot

6 feb 12.00 Det skvallrande hjärtat och andra berättelser av Edgar Allan Poe
Suggestiv skräckteater – vågar du? Vår rädsla för förändring, för det okända och för vårt eget innersta är temat för detta allkonstverk när Bananteatern och scenkonstkollektivet Terra Nullius tar sig an den klassiska senromantikens skräckmästare och stilbildare – Edgar Allan Poe.
På scen Björn Dahlman och Stefan Sandberg.

13 feb 12.00 Flyga högt
Vera, 80 år, sätter den fria viljan på sin spets när hon tar flygcertifikat med målet att landa planet i havet, just som solnedgången är som vackrast. Dottern Veronica tvingas hantera de praktiska konsekvenserna samtidigt som hon måste förhålla sig till den anhörigskuld som läggs på henne.
På scen Åsa Eek Engquist

20 feb 12.00 Den starkare av August Strindberg
På julaftons kväll möts två kvinnor – de är väninnor, kollegor och rivaler. I en kamp om kärlek, arbete och frihet är en av dem den starkare, men vem? Tre clowner spelar på fullaste allvar Strindbergs drama. En alldeles unik clownföreställning för vuxna om livsval och dess konsekvenser.
På scen Karin Bergstrand Camilla Persson

6 mars 12.00 Selmas samlade vrede
I denna starka musikmonolog får vi möta barnet, tonårsflickan, studenten och kvinnan som är beredd att göra avkall på precis allt för att få skriva. Här finns kamp, passion och öppenhjärtiga självinsikter. Text och musik växlar mellan när och fjärran när både nyskrivet och annat vävs samman till en spännande kreation med Selma i centrum!
På scen Görel Crona

13 mars 12.00 och 15.00 Föregångerskan
Hundraårsjubileet av den kvinnliga rösträtten är här – en rättighet vi ofta tar för given idag. Med avstamp i professor Christina Florins forskning om fysikern och läraren Gulli Petrini, en stark kämpe i rösträttskampen, berättas historien om nu och då och det som händer där emellan.
På scen Catherine Westling

20 mars 12.00 och 15.00 Ja tack!
Musikteatern Ja tack! utgår från Sonja Åkessons poesi och den livslust som gömmer sig i hennes underfundiga texter. Med en cello som klangbotten lyfts hennes ömsinta röster fram i vardagens tristess.
På scen Sanna Källman och Fia Adler Sandblad

27 mars 12.00 och 15.00 Änglaknäpp
Smeden och fiolspelmannen Bjurbäcken älskar sin fiol och musicerandet lika mycket som sin hustru Anna-Greta. Men allt ändras när väckelserörelsen kommer till bruket. Predikant Axel Herman kommer med jublande lovsång. Bjurbäcken blir en bricka i spelet mellan himmel och helvete när fiolen stämplas som nyckeln till allt som är av ondo!
På scen Lars Hjertner

3 april 12.00 och 15.00 En kort resa tur och retur 
Skådespelaren och regissören Marika Lagercrantz är vår reseguide. Hon eskorterar oss med skön poesi och roliga texter, medan pianisten och kompositören Elise Einarsdotter genom musiken hintar om vårt mål. Väl framme ligger sånger på lut.
På scen Marika Lagercrantz och Elise Einarsdotter

10 April 12.00 och 15.00 Game of Poems – the songs of Westeros
Med dikter och texter av Västeråsanknutna skribenter i ena handen och ett antal musikinstrument i den andra, kastar vi oss ut i en mer eller mindre improviserad timme. Viskande, tröstande, jublande ord blandas med sköra toner och dunkande beats.
På scen Niklas Hjulström och Andreas Kullberg

Relaterade inlägg