Soppteater hösten 2019

Plats: Västmanlands Teater
Datum:

Evenemangsdatumet har passerat

Får det lov att vara en föreställning till soppan?

Soppteater, vad innebär det? Det är njutning och underhållning på en och samma gång. Värmande soppa med bröd som serveras tillsammans med en föreställning i Teatercaféet. En föreställning som kan bjuda på allt från dockteater till musikaliska upplevelser. Varje termin är utbudet brett och varierat, men konceptet kan ändå knytas ihop till en enda mening: Det bästa sättet att avnjuta soppa!

Soppteater: 200 kr (soppa, bröd, kaffe och teater).
Max fyra biljetter per person och föreställning.
Soppa serveras en halvtimme innan föreställning.

Glappet i huvudet på vem som helst
11 september
Är det för att vi är puckon som vi inte kan lösa våra problem? Nej, allt är hjärnans fel. Den pågår på automatik och vi gör varken så kallade fria val eller fattar genomtänkta beslut, hur intelligenta vi än tror oss vara. En allvarligt humoristisk och mycket informativ föreställning om hur svårt det är att vara människa i nutiden och om hur vi löser alla våra problem.
På scen: Malin Morgan

Jonas Södergren – Om konsten att underhålla
18 september
Med lågmäld absurd komik, trolleri och clowneri berättar den lakoniske Jonas Södergren om konsten att underhålla, om hur man trollbinder sin publik. Underhållningen är inte vad vi tror att den är… Varför älskar vi den lilla människan som mot alla odds tillslut får till det? Är det teater, är det en föreläsning eller är det varieté? Det enkla svaret på den frågan är: Ja det är det!
På scen: Jonas Södergren

Oroa dig inte, det löser sig aldrig
25 september
Varför oroar vi oss så mycket? Och vad oroar vi oss över? Det är frågor som ställs i denna musikaliska och svängiga Stand Up om oro. Om allt från det lilla till det stora vi människor går och oroar oss för i onödan och det som vi kanske borde ha oroat oss för istället?
På scen: Malin Appeltofft och Titti Sjöblom

Som ett jävla solsken
2 oktober
En musikalisk teaterföreställning om Ester Blenda Nordström, en av 1900-talets mest fascinerande kvinnor. Ester Blenda var äventyrare och journalist. Hon utforskade världen,
rökte pipa och körde motorcykel i en tid när kvinnorna gick i långklänning och ännu inte fått rösträtt. Föreställningen är en dramatiserad version av Fatima Bremmers bejublade biografi som hon erhöll Augustpriset för 2017.
På scen: Anna Lena Hemström och Mulle Holmqvist

Shakespeares dotter
9 oktober
En historisk thriller! Den spännande historien om Susanna Shakespeare som plötsligt blir anklagad för häxeri. Ett tidsdokument om en kvinnas kamp om rätten att använda sina kunskaper i medicin i en tid då detta var förbjudet. Görel Crona spelar hela sju olika roller i detta aktionfyllda drama.
På scen: Görel Crona

Wayward Home
16 oktober
Hur kan en människa fortsätta kämpa när världen vänds upp och ner? Det är frågan som ställs i denna intima folkmusikal med ”lägerelds-känsla”. Inspirerad av Noaks Ark och historier om flykt får vi lyssna till berättelsen om en familj som tvingas börja om efter att ha förlorat allt i en översvämning. Ett levande och njutbart ljudrum skapas genom stämsång, piano, gitarr, och akustiska ljudeffekter. På scen ser vi bland annat projektets tonsättare Clara Strauch som tidigare medverkat i Florrie på Västmanlands Teater.
På scen: Clara Strauch med ensemble

Svar till ”Du & jag”
23 oktober
Följ med p. en musikalisk resa genom kontaktannonsernas värld, fr.n ”Best.ende bekantskap” till ”Haff i helgen”. Vi gör nedslag i kontaktannonsernas olika epoker och hur de speglar samhället – tidsandan, normer och ideal. En fartfylld och humoristisk föreställning med klang av seriösa toner. Musiken består av både nyskrivna och gamla hits.
På scen: Tess Paulsen och .sa Karlin med pianist

Världen enligt Lazcano
30 oktober
En träffsäker skrattfest om dagens livsutmaningar. Bloggerskan Filippa von Sère drömmer om att rädda miljön via ekologisk överkonsumtion. Livmodersfeministen Yolanda del Toro tycker att män ska vara män. Och specialpedagogen Eva lider av sin heterosexuella vita skuld. Alla tre försöker de hitta egna strategier för att möta de utmaningar vi står inför i Sverige idag.
På scen: Johanna Lazcano

Beethoven i Stalingrad
6 november
”Från alla håll hördes skottlossning men ingen lät sig störas… man hörde Beethoven i Stalingrad”. Ett musikdramatiskt verk baserat på 12 brev skrivna av tyska soldater julen 1942. I breven förmedlas tankar och känslor färgade av vrede, längtan och förtvivlan men också av kärlek, förtroende och hopp. Breven sammanflätas genom hela föreställningen med delar av Beethovens Appassionata.
På scen: Jesper Arin och Ian Peaston.

Renegades
13 november
Skuggsystrar bjuder på en föreställning om nordiska och internationella kvinnliga kompositörer. Tonsättare som inte bara skrev både njutbar såväl som nyskapande musik, men som också hade levnadsöden som var överraskande, gripande och kommer att röra dig till både skratt och tårar!
På scen: Therése Thylin Lindmark, Lotta Karlsson och Nicole Siri Carruthers Ingemann.

Relaterade inlägg