Påsklov i city 2019

Plats: Västerås City
Datum:

Evenemangsdatumet har passerat

Här har vi samlat aktiviteter i city under påsklovet vecka 16:

_______________

PRISON ISLAND och LASERGAME

Spendera påsklovet bakom galler! Boka tid för en garanterad plats i fängelset. Här är alla åldrar välkomna! Utmana familj och vänner i kluriga celler eller i lasergame. Boka gör ni genom att ringa eller maila på: 021-351 350 – vasteras@prisonisland.se

I laserarenan kan upp till 20 personer spela samtidigt. Varje spelare utrustas med väst och laserpistol. I västen och på vapnet sitter olika mottagare som genererar olika poäng vid träff. Dessutom finns baser som också ger poäng. Välj om ni vill spela i två lag eller alla mot alla. Laget eller personen med flest poäng vinner. Ni väljer själva hur många spel ni vill köra, ett, två eller tre. Varje spel är 20 minuter långt.

Läs mer på http://prisonisland.se/

_______________

KOKPUNKTEN

Välkommen till ett riktigt spännande påsklov på Kokpunkten actionbad! Upptäck häftiga attraktioner, snurrande vatten, Aqua Cinema och mycket mer. Hjärtat slår ett hårdare slag när du tar steget ut. Rushen i magen känns direkt på pulsen. Blodet i ådrorna strömmar lika snabbt som vattnet i den brantaste bana du åkt. Det här kallar vi badrenalin. Kokpunkten är Sveriges första actionbad: en unik upplevelse med egendesignade attraktioner förlagt över åtta våningar i det ikoniska gamla ångkraftverket i Västerås.

Läs mer och boka biljetter på kokpunkten.se/sportlov!

_______________

Västerås Konstmuseum

Påsklovet i Konstlabbet med ansiktsmasker
När: Tisdag 16 april, onsdag 17 april och torsdag 18 april kl 13.00–15.00Vad: Om du fick välja vilket ansiktsuttryck som helst, vilket skulle du välja? Förvånad, lustig, skräckinjagande – ansiktsmasker kan ge uttryck för vad som helst! Kom till Konstlabbet på Västerås konstmuseum under påsklovet och forma din egen mask som du eller någon annan kan bära.

Konst, konstig, konstigast
När: Tisdag 16 april, onsdag 17 april och torsdag 18 april kl 15.00–15.30
Vad: Under påsklovet improviserar Jonas & Mathias fram tre helt olika föreställningar, där kan allt hända och DU är med och bestämmer! Med lek, humor och spänning jobbar Jonas & Mathias med en teaterform som främjar barns fantasi och lekglädje.

Utifrån tankar, funderingar och känslor kring konsten som skapats av barn i museets Konstlabb leker publik och skådespelarna fram föreställningens handling tillsammans. Var vi hamnar eller hur vi kommer dit vet vi inte när vi börjar, men vi vet att med barnens hjälp och fantasi kommer det skapa magiska karaktärer, roliga scener och sånger som vi kommer minnas och bära med oss en lång tid efteråt.

Jonas & Mathias hittade varandra så fort de delade scen för första gången 2009. Redan då slog det gnistor om dem. Sedan två år tillbaka har de hunnit med ett tiotal egna produktioner, gjort improviserad stand-up och gästat andra improgrupper runt om i Sverige.

Läs mer på http://vasteraskonstmuseum.se/

_______________

EXPECTRUM

Kom och häng på Expectrum på lovet. Spela VR och Playstation på stor skärm. Skapa saker, till exempel smycken och pins eller dekorera ditt mobilskal. Cadda och skriv ut i 3D, bygg en Microbit-robot eller ta med något som du behöver fixa. Kom och umgås och hitta din grej.

När: 15–17 april kl 13–18
Ålder: För dig som är 13–19 år
Pris: Kostnadsfritt, ingen anmälan behövs.
Läs mer här: https://expectrum.se

_______________

FILMSTADEN

Film är bäst på bio! Passa på att boka in en biostund under påsklovet. Aktuella filmer hittar du här: https://www.filmstaden.se/

_______________

ELEKTRABIO

Påsklovsbio på Elektra. Läs mer om filmerna och boka biljetter på www.elektrabio.se

Relaterade inlägg