Kultur & nöjen

I Västerås City finns det alltid något att göra för alla åldrar och intressen. Här finns allt ifrån biografer, teatrar, bowling och lekland. Det är full aktivitet i city och du ska aldrig behöva ha tråkigt!

prison-1

Prison Island

Unika upplevelser som passar alla som är intresserade av konst, design och kultur. Här finns ett konstgalleri med lokala och internationella utställare. Här arrrangeras kurser och workshops både i egen regi och i samarbete med ABF. Även drop in workshops för både vuxna och barn.

kokpunten-1

Kokpunkten

Sveriges häftigaste och första actionbad Kokpunkten huserar Västerås gamla ångkraftverk.

filmstaden

Filmstaden

Den nya Filmstaden i Västerås öppnade 6 april 2012. Biografen har åtta toppmoderna salonger med totalt 868 stolar.

Västmanlands Teater

På Västmanlands Teater kan du njuta av en god bit mat och teaterupplevelser i det anrika teaterhuset. Här blandas familjeföreställningar och stora klassiker med musikupplevelser, lunchteater, jazzkvällar och stand up.

karlgatan

Karlsgatan 2

Karlsgatan 2 är en mötesplats för konst och kulturarv. Ett hus med två museer: Västerås konstmuseum och Västmanlands läns museum. Här kan du besöka museernas utställningar, gå på visningar, vara med på workshops, lyssna på föredrag och uppleva en rad olika evenemang för både stora som små.

O’Learys bowling & games

O’Learys är en svensk franchiserestaurangkedja med konceptet amerikansk sportbar och restaurang. I O’Learys Funzone kan du bowla, spela minigolf, biljard, shuffleboard och arkadspel. Utmana dina vänner i en 3-kamp eller boka in barnkalaset här! Här finns även konferensmöjligheter med plats för upp till 450 sittande.

Västerås Stadsbibliotek 058-10

Bibliotek

Västerås stadsbibliotek består av huvudbiblioteket, sex stadsdelsbibliotek, bokbuss och en webbplats. Cirka 2500 personer besöker biblioteken varje dag. Huvudbibliteket ligger mitt inne i centrala Västerås. I huvudbiblioteket finns ett café och utställningar brukar äga rum i byggnaden.

växhuset

Växhuset

Växhuset är ett centrum för kultur och utbildning i Västerås. Här möts människor i alla åldrar för att utvecklas och använda sig av varandras kunskaper. Kommunala verksamheter, ideella föreningar och studieförbund samordnar sina verksamheter på 10.000 kvm. Det finns även ett café där du kan fika eller äta en lättare lunch. Växhuset är alltid fyllt av aktiviteter och det hålls ofta konserter och andra evenemang i verksamheten.

elektra

Elektra Bio

Elektra Bio är en mötesplats för alla som gillar film, det är en mindre bio där du får uppleva stor film! Det visas även teater, livesända sportprogram, opera och konserter, och ibland får bion besök av gäster med anknytning till en film.

elektra

Konserthuset

I Konserthuset kan du lyssna på klassisk musik, se underhållande familjeföreställningar, fina dansföreställningar, lyssna på rolig stand-up, visorfolkmusik, jazz, populärmusik. Västerås Konserthus har något för de allra flesta smaker.

Skärmavbild 2018-01-14 kl. 22.02.35

Västerås Cable Park

Västerås Cable Park är en kabelpark för vattensport. Skippa båten och åk efter en eldriven linbana. Billigare, miljövänligare och roligare!

domkyrka2

Västerås domkyrka

Västerås domkyrka med sina äldsta delar från 1200-talet är en verklig sevärdhet. Här finns stora konstskatter, men också moderna kontraster, ovanliga i en helgedom av det här slaget

Sjö Event

SjöEvent

SjöEvent, ett företag på och omkring Mälaren. Med säkerhet och kunden i fokus arrangerar vi Charter och Event med eller utan båt, på eller i närheten av Mälaren året om. Vi utför allt från rena persontransporter till mer avancerade arrangemang där vi är spindeln i nätet och skräddarsyr en hel upplevelse på och intill Mälaren för dig och dina kollegor eller vänner.

Escape room

Escape Room

Escape Room är en rolig gruppaktivitet där deltagare blir inlåsta i ett rum och med hjälp av rummets föremål hitta ledtrådar, lösa gåtor för att komma ut under begränsad tid.

 

Galleri SoHo

Unika upplevelser som passar alla som är intresserade av konst, design och kultur. Konstgalleri med lokala och internationella utställare, cafe, samt kurser och workshops.