Kultur & nöjen

I Västerås City finns det alltid något att göra för alla åldrar och intressen. Här finns allt ifrån biografer, teatrar, bowling och lekland. Det är full aktivitet i city och du ska aldrig behöva ha tråkigt!

prison-1

Prison Island. En för alla – alla för en – för alla!

Samla dina vänner och gör er redo för ett spännande äventyr på Prison Island. Bilda ett lag och lös uppgifterna i de kluriga äventyrscellerna eller varför inte utmana varandra på lasergame i Sveriges modernaste fängelsearena. Här finns allt för kompisgänget, företaget, födelsedagen eller familjen. Allt är möjligt! Och kom ihåg – laget behöver alltid dig och du behöver alltid laget.

kokpunten-1

Kokpunkten

Sveriges häftigaste och första actionbad Kokpunkten huserar Västerås gamla ångkraftverk.

filmstaden

Filmstaden

Den nya Filmstaden i Västerås öppnade 6 april 2012. Biografen har åtta toppmoderna salonger med totalt 868 stolar.

teatern

Västmanlands Teater

Västmanlands teater, tidigare Västmanlands Teater, tidigare Teater Västmanland, tidigare Västeråsensemblen, tidigare Västmanlands länsteater. Teatern har från och med 2012 en ensemble bestående av elva skådespelare.

karlgatan

Karlsgatan 2

Karlsgatan 2 är en mötesplats för konst och kulturarv. Ett hus med två museer: Västerås konstmuseum och Västmanlands läns museum. Här kan du besöka museernas utställningar, gå på visningar, vara med på workshops, lyssna på föredrag och uppleva en rad olika evenemang för både stora som små.

O’Learys bowling & games

O’Learys är en svensk franchiserestaurangkedja med konceptet amerikansk sportbar och restaurang. I O’Learys Funzone kan du bowla, spela minigolf, biljard, shuffleboard och arkadspel. Utmana dina vänner i en 3-kamp eller boka in barnkalaset här! Här finns även konferensmöjligheter med plats för upp till 450 sittande.

Västerås Stadsbibliotek 058-10

Bibliotek

Västerås stadsbibliotek består av huvudbiblioteket, sex stadsdelsbibliotek, bokbuss och en webbplats. Cirka 2500 personer besöker biblioteken varje dag. Huvudbibliteket ligger mitt inne i centrala Västerås. I huvudbiblioteket finns ett café och utställningar brukar äga rum i byggnaden.

växhuset

Växhuset

Växhuset är ett centrum för kultur och utbildning i Västerås. Här möts människor i alla åldrar för att utvecklas och använda sig av varandras kunskaper. Kommunala verksamheter, ideella föreningar och studieförbund samordnar sina verksamheter på 10.000 kvm. Det finns även ett café där du kan fika eller äta en lättare lunch. Växhuset är alltid fyllt av aktiviteter och det hålls ofta konserter och andra evenemang i verksamheten.

elektra

Elektra Bio

Elektra Bio är en mötesplats för alla som gillar film, det är en mindre bio där du får uppleva stor film! Det visas även teater, livesända sportprogram, opera och konserter, och ibland får bion besök av gäster med anknytning till en film.

elektra

Konserthuset

I Konserthuset kan du lyssna på klassisk musik, se underhållande familjeföreställningar, fina dansföreställningar, lyssna på rolig stand-up, visorfolkmusik, jazz, populärmusik. Västerås Konserthus har något för de allra flesta smaker.

Skärmavbild 2018-01-14 kl. 22.02.35

Västerås Cable Park

Västerås Cable Park är en kabelpark för vattensport. Skippa båten och åk efter en eldriven linbana. Billigare, miljövänligare och roligare!

domkyrka2

Västerås domkyrka

Västerås domkyrka med sina äldsta delar från 1200-talet är en verklig sevärdhet. Här finns stora konstskatter, men också moderna kontraster, ovanliga i en helgedom av det här slaget

Sjö Event

SjöEvent

SjöEvent, ett företag på och omkring Mälaren. Med säkerhet och kunden i fokus arrangerar vi Charter och Event med eller utan båt, på eller i närheten av Mälaren året om. Vi utför allt från rena persontransporter till mer avancerade arrangemang där vi är spindeln i nätet och skräddarsyr en hel upplevelse på och intill Mälaren för dig och dina kollegor eller vänner.

Escape room

Escape Room

Escape Room är en rolig gruppaktivitet där deltagare blir inlåsta i ett rum och med hjälp av rummets föremål hitta ledtrådar, lösa gåtor för att komma ut under begränsad tid.