Musikhjälpen i Västerås 2019

Plats: Västerås City
Datum:

Evenemangsdatumet har passerat

Västerås hälsar Musikhjälpen välkommen!

Snart är det dags att välkomna Musikhjälpen till Stora Torget i Västerås. Musikhjälpen är en insamlingskampanj som nu körs för tolfte året i rad och under de tidigare 11 åren har drygt 326 miljoner kronor samlats in.

En decembervecka om året sänder Musikhjälpen dygnet runt för att lyfta fram en undangömd mänsklig katastrof. I år är temat ”Sex är inte ett vapen” och det är din musik och ditt engagemang som räddar liv.

Musikhjälpen är ett insamlingsevent som funnits i Sverige sedan 2008. I 144 timmar sänds det direkt dygnet runt i P3, SVT Play och i appen för att tillsammans med Radiohjälpen uppmärksamma och på olika vis samla in pengar till en undangömd mänsklig katastrof.

Den 9–15 december blir tre programledare inlåsta i en glasbur på Stora Torget i Västerås. Under veckan får de besök av engagerade människor som på olika sätt bidrar till kampen för årets tema. Artister uppträder och kända människor kommer på besök för att engagera sig, och som ett kitt i hela sändningen ligger publikens låtönskningar som alla bidrar till insamlingen.

Trion som leder Musikhjälpen 2019 är artisten Miriam Bryant, P3-profilen Farah Abadi och komikern Daniel Hallberg. Farah är programledare för tredje gången, men för både Miriam och Daniel är det debut.

Västerås har en lång historia av att klara av sådant som en gång tycktes vara omöjligt. Det var härifrån som elektrifieringen av Europa startade en gång i tiden. Idag är vi ledande på forskning och utveckling inom energi och robotik. Att vi har hjärnor är inget vi behöver bevisa. Nu när Musikhjälpen kommer till Västerås får vi chansen att visa vad våra hjärtan kan göra. Hur stark hjärtkraften är i Västerås.

BIDRA TILL HJÄRTKRAFTEN

Har du en idé om att sälja något till förmån för Musikhjälpen? Eller vill du anordna en aktivitet vars avgift går till Musikhjälpen? På vår evenemangsyta har du möjlighet att vara med i den härliga och unika stämningen som är Musikhjälpen. Alla är välkomna att anmäla intresse, det stora företaget till den lilla lokala bokklubben. Skicka in din intresseanmälan till mh19@vasterascity.com

bossan.musikhjalpen.se kan du starta en egen insamlingsbössa eller auktion. Här kan du även bidra till andras bössor.

VÄSTERÅS ÄLSKAR MUSIKHJÄLPEN
Facebook-sidan ”Västerås älskar Musikhjälpen” får du information om vad Västerås stad tillsammans med Västerås Citysamverkan och Västerås Marknad och Näringsliv gör för Musikhjälpen och även hur du kan vara med  och bidra till insamlingen. Den här sidan är till alla västeråsare som vill vara med och skapa den bästa stämningen under Musikhjälpen.

Vi ses i city den 9–15 december!

 

Musikhjälpen 2019
Daniel Hallberg, Farah Abadi och Miriam Bryant
P3 Sveriges Radio
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

 

 

 

Relaterade inlägg