Kunskap, inspiration och brilliant shoppingparty


Västerås är den 5:e största handelsstaden i Sverige och vi har det 3:e största handelsområdet. Vi är bland de största branscherna i hela Västerås och vi genererar stark tillväxt och skapar stora karriärmöjligheter samt bidrar till mångfald och integration. Därför startade vi tillsammans Västerås Shopping där vi även premierar aktörerna som bidrar i Västerås under ett Brilliant Shoppingparty.

Arrangörerna av Västerås Shopping – Västerås Citysamverkan, Västerås stad, Erikslunds Handelsområde, Hälla och Västerås Handel – genomför varje år ett event där vi tillsammans presenterar Västerås shoppings omsättningssiffror för hela staden och för respektive område. Dagen bjuder även på senaste nytt om vår besöksmätning i city och lönsamhetsanalyser samt presentation av årets kundundersökning. I år bjöds det även på en uppskattad föreläsning, ”Möjligheterna med digital interaktion och effekten på köpbeteende”, av Dr. Elin Nilsson – lektor och forskare på Handelshögskolan vid Umeå Universitet. Eventet gick av stapeln torsdagen den 20 september på Aros Congress Center.

Under Brilliant Shopping party korades vinnarna av Brilliant Hållbarhet, Brilliant Innovation och Brilliant Föredöme samt Brilliant Talang – ett stipendie på 10 000 kr till en elev från Västerås gymnasieskolors handels-, frisör-, hotell- eller restaurangprogram.

Brilliant Hållbarhet
Brilliant Hållbarhet tilldelas en person eller ett företag som har gjort en framgångsrik hållbar satsning eller gärning som uppskattas av kunderna och/eller samhället, och som har gjort gott för den hållbara utvecklingen i Västerås. Årets nominerade var H&M Västerås, IKEA Västerås och The House of Taste.

Vinnare av Brilliant Hållbarhet 2018 är IKEA Västerås med motiveringen:
Med en genomtänkt filosofi om återvinning, återanvändning och nyskapande tar årets vinnare ett stort ansvar för handelns utveckling i Västerås. Det är en utveckling som ger trygghet och nya möjligheter åt både kunder, medarbetare och hela den stad vi verkar i. Även den medvetna satsningen på sociala hållbarhetsprojekt gör att de jobbar för hållbarhet på alla plan och framgången lät inte vänta på sig. Med sin helhetsfilosofi skapar årets vinnare långsiktig och Brilliant Hållbarhet på annat sätt än bara genom Ektorp och Klippan – IKEA Västerås!”

Brilliant Innovation
Brilliant Innovation tilldelas en person och/eller ett företag som har förmågan att framgångsrikt ta fram och införa nya processer, tjänster och metoder som resulterar i betydande förbättringar av kvalitet, effektivitet eller ändamålsenlighet i Västerås. Årets nominerade var Harmoniq, The Steam hotel och Väskan AB.

Vinnare av Brilliant Innovation 2018 är The Steam Hotel med motiveringen:
”Årets vinnare har visat stort mod och en utsökt fingertoppskänsla. Man har skapat ett koncept som uppnår nytänkande harmoni genom att ställa närhet mot avstånd, mjukt mot hårt och natt mot dag. Årets vinnare har visat Västerås och världen att en idérik förnyelse kan få oss att resa både långt och nära. I år vinner en Brilliant Innovation som gav oss ett ångande – The Steam Hotel! ”

Brilliant Föredöme
Det hedervärda priset Brilliant Föredöme går till ett företag eller en person som under året utmärkt sig på ett föredömligt sätt och som är ett föredöme för branschen i Västerås. Årets nominerade var Frankgruppen, ICA Maxi Erikslund och Leklust Västerås.

Vinnare av Brilliant Föredöme 2018 är ICA Maxi Erikslund med motiveringen:
”I ständig utveckling och med lustfylld förankring i traditionen röjer årets vinnare ny väg för stadens handel. På vägen har man gång på gång hittat nya samarbetspartners, skapat nya försäljningsmöjligheter och lagt grunden för en helt ny standard. Med sitt driv, sin konsekventa kvalitet och förnyelsevilja är årets vinnare ett Brilliant Föredöme och en maximal förebild – ICA MAXI Erikslund!”

Brilliant Talang
Stipendiet Brilliant Talang gick i år till Rasmus Karlbom, Praktiska gymnasiet Västerås, åk 3 med motiveringen: Rasmus Karlbom är en serviceinriktad person fylld av energi och som sprider glädje till alla människor omkring sig. Rasmus brinner för sitt framtida yrke genom stor passion och engagemang. Han har uppnått fantastiska resultat i både de teoretiska och praktiska delarna. Rasmus har med sin talang redan fått uppleva yrket både på hemmaplan och utomlands. Detta gör Rasmus till Årets Brilliant Talang.”

 

Relaterade inlägg