Konstrunda i Västerås City

Plats: Västerås City
Datum:
Tidpunkt: Kl 10-17

Evenemangsdatumet har passerat

Välkommen till den första upplagan av Konstrunda i Västerås City. Idén med Konstrundan är att göra konst tillgänglig för alla och för konsten att få en ny arena som öppnar upp till intressanta samtal mellan konstnärer och besökare. Som konstnären Stig Schedvin skriver: ”Konst behöver inte vara konstig. Men den får gärna vara spännande.” Spännande är också mötet mellan konstnären och platsen för utställningen/Konstrundan. Vår vision att ”ta konsten till folket” via butiker och restauranger hoppas vi ska vara ett vinnande koncept som ska utvecklas kommande år. Vi på Citysamverkan är överväldigade och ödmjuka inför det stora intresset från konstnärer och det fina samspelet som utvecklats med våra samarbetspartners. Nu ser vi fram emot att ta emot Västerås Citys alla besökare. Välkommen att uppleva Konstrundan med
närmare 50 utställare runtom i city. På kartan här under hittar du var de alla finns.

OBS! I den tryckta versionen har det smygit sig in några fel i kartan. Listan stämmer och här nedan kan du se den uppdaterade kartan. Västerås Konsthall ligger alltså inte på Karlsgatan utan på Slottsgatan (nr 22) och Amaryllis ligger på Hantverkargatan (nr 15).

En timmes konst med Kulturredaktören
Kl. 15.00 slår VLT upp portarna för konst- och kulturintresserade att lyssna till en timmes intervju där VLT:s kulturredaktör tar pulsen på Västerås och konstens framtid här. Du kommer även kunna se några alster av eleverna på Västerås Konstskola på plats.
Plats: VLT plan 2, Skomakargatan 2, Västerås. Entré på baksidan av huset. (nr 27 på kartan)
Insläpp kl 15–15.15. Kom i tid då det är plats för cirka 40-tal kulturintresserade åhörare.

Öppettider:
Konstrundan har samma öppettider som citys verksamheter, kl 10.00–17.00 (med undantag för Madame Josephine som öppnar kl 12 och Mästerblomman som stänger kl 16).

Presentation av alla utställare:
I vår presentationsbroschyr hittar du bild och kort presentation av alla utställare. Du kan läsa den digital här >>>

 

Relaterade inlägg