Julmarknad

Plats: Västerås City
Datum:

Evenemangsdatumet har passerat

Julmarknad i city
söndag 25/11 kl 12-17

Nu är det dags igen för Västerås Citys årliga julmarknad med familjetivoli, marknads­stånd, invigning av isbanan som i år firar 10 år. Nytt för i år är att julmarknaden avslutas med en häftig lasershow kl 17.15 vid Stadshuset.

På årets julmarknad finns det något för alla, stora som små. Under denna mysiga söndag fylls Stora Torget, Bondtorget, Sigmatorget och Hantverkargatan av hantverkare, UF-företag och knallar. I våra marknadsstånd kan ni hitta ost, ljus, smycken, blommor, gediget hantverk och mycket mer. Bonden Hans är på plats på Stora Torget med häst och vagn och tar dig på en tur till kyrkbacken och  tillbaka. Här hittar du även Bokbussen och givetvis kommer tomtemor och tomtefar på besök. Så samla din nära och kära, vänner och familj för en fantastisk dag i Västerås City.

Invigning av isbanan kl. 13.00–15 på Melkertorget

Välkommen på invigning av isbanan som i år firar 10-årsjubileum i city. Det blir bland annat musikunderhållning, konståkningsuppvisning och Elsa från Frost sjunger för barnen. Ta med egna skridskor och hjälm eller låna från Leklust som finns på plats vid Isbanan under invigningen.

Några fler programpunkter från invigningen:
• Invigningstal
• Mimer kommer med sin husbil och bjuder på något gott att äta och dricka.
• Mälarvillan finns på plats och bjuder på något gott.
• VLT delar ut ballonger till barnen.
• Invigningen avslutas med att VSK Schysst Framtid  bjuder på godisregn ca 14.45 men givetvis får man  fortsätta åka skridskor hela kvällen.

Julbelysning tänds kl. 15.00 på Erling Perssons plats

Vi tänder årets julbelysning vid Erling Perssons Plats i korsningen Vasagatan och Stora gatan. Västerås stad bjuder på glögg och pepparkakor. Elsa från Frost sjunger.

Familjetivoli på Stora Torget med lotterier och spel. Öppet hela helgen:

Lördag 24/11 kl. 10.00–17.00, söndag 25/11 kl. 12.00–17.00

Fri parkering på Rudbecksparkeringen och Kvarteret Igor:

Fri parkering på Rudbecksparkeringen. Gäller från den 25/11 och alla helger fram till nyår, samt mellandagarna. Kvarteret igor har fri parkering samtliga söndagar.

Dessutom:

• Kvarteret Igor tänder upp fasaden i julrött och bjuder på kanderade äpplen.
• Sigma tänder upp fasaden i julrött.
• The House of Taste bjuder på hembakta lussebullar och glögg.

Välkomna!

 

Relaterade inlägg