Julmarknad i city 2019

Plats: Västerås City
Datum:
Tidpunkt: Kl 12–17

Evenemangsdatumet har passerat

Nu är det dags igen för Västerås Citys årliga julmarknad med tivoli och marknads­stånd. Även i år avslutar vi dagen med en häftig lasershow kl 17.15 vid Stadshuset.

På årets julmarknad finns det något för alla – stora som små. Under denna mysiga söndag fylls Stora Torget, Bondtorget, Sigmatorget och Hantverkargatan av hantverkare, UF-företag och knallar. I våra marknadsstånd hittar ni handarbeten, smycken, smide, ätbara varor och allt som hör julen till.

Bonden Hans finns på plats med häst och vagn och tar dig på en tur och tomtemor och tomtefar kommer på besök. På Stora Torget hittar ni ett familjetivoli med lotterier och spel. Tivolit har öppet lördag 23/11 kl. 10–17 och söndag 24/11 kl. 12–17.

Punkt får besök av tomtemor och tomtefar och du kan ta en fin julbild tillsammans med dem. Lämnar du in en önskelista till tomten så får du en överraskning. Här kan du binda och dekorera en egen julkrans och deras julvärdar hälsar dig välkommen med bjällerklang och choklad.

Kvarteret Igor tänder upp sin fasad i julrött och bjuder på julstämning och fri parkering.

Färgsprakande avslutning vid Stadshuset
Västerås City och VLT bjuder på en färgsprakande lasershow till musik för hela familjen som avslutning på dagen kl 17.15. Stå gärna i Stadsparken eller på Slottsgatan för bästa upplevelse.

OBS! Invigningen av Isbanan är tyvärr framflyttad pga vädret. Vi återkommer med nytt datum inom kort… 

  

 

 

 

 

 

 

Relaterade inlägg