Invigning blodgivartrailer

Plats: Bondtorget
Datum:
Tidpunkt: Kl 14.00–16.30

Evenemangsdatumet har passerat

 

Skärmavbild 2018-01-24 kl. 21.55.05

Välkommen på invigning av Region Västmanlands
nya blodgivartrailer!

Fredag 26 januari | Klockan 14:00 | Bondtorget i Västerås

En bra blodgivning är en förutsättning för att stora delar av den moderna sjukvården ska fungera. Som ett steg i ökad flexibilitet och effektivitet har Region Västmanland upphandlat en skräddarsydd blodgivartrailer – en toppmodern mobil blodgivningscentral på hela 62 kvadratmeter som ska turnera runt i länet. Vi inviger vår blodgivartrailer med pompa och ståt på Bondtorget i Västerås och hoppas att du vill fira med oss!

Blodgivartrailern ska rulla i hela Västmanland och stanna på flera olika platser upp till två dagar åt gången för att återkomma var tredje till fjärde månad då blodgivarna kan ge på nytt. Vi börjar under våren med några platser och ökar på successivt under året. Genom att blodgivartrailern kan ta sig till blodgivarna blir det lättare för fler att ge blod och vi får en säkrare blodförsörjning till vården.

– Vi kommer närmare blodgivarna och förenklar blodgivningen för dem, säger Per Bjellerup, verksamhetschef för Laboratoriemedicin Västmanland. Med en modern trailer får vi möjlighet till effektiv blodgivning med en mycket bra arbetsmiljö och miljö för blodgivarna.

Blodgivartrailern har en miljöprofil där dieselreservkraften är utbytt mot batterier, väggar och fönster är extra isolerande och det finns solpaneler på taket. Blodet behövs för att stora delar av den moderna sjukvården ska fungera, t.ex. cancervården, hematologiska sjukdomar och koagulationssjukdomar, förlossningar, traumavården och vid större operationer.

PROGRAM
14:00–16:30

Öppet hus i blodgivartrailern. Vi bjuder på mingel, förtäring och musikunderhållning med gruppen the AK:s.

14:30
Officiell invigning med tal av Kenneth Östberg, regionråd i majoritet och ansvarig för sjukhusvård och Per Bjellerup, verksamhetschef för Laboratoriemedicin Västmanland. Bandklippning av Håkan Wittgren, förvaltningsdirektör för Västmanlands sjukhus Västerås. Uppträdande med artisten Freddy Amigo.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Per Bjellerup, Verksamhetschef för Laboratoriemedicin Västmanland.
E-post: per.bjellerup@regionvastmanland.se
Telefon: 021- 17 35 14

 

Relaterade inlägg