Goda grannar – utställning signerad Tony Lorenzi och Mimer

Plats: Hantverkargatan/Stora gatan
Datum:

Evenemangsdatumet har passerat

Goda grannar lyfts fram i ny offentlig utställning

Under måndagen 31 augusti öppnar utställningen ”100 år till av Goda grannar”. En utställning av Mimer i samarbete med konstnären Tony Lorenzi, som lyfter det viktigaste ett kvarter kan ha – de goda grannarna. Under året har Mimers hyresgäster fått nominera en granne som gör det lilla extra för sammanhållningen och trivseln. Ett urval av de nomineringarna har lyfts fram på ett personligt sätt i utställningen som pågår från måndag 31 augusti till 20 september i korsningen Hantverkargatan/Stora gatan.

Vi möter bland annat Hamdi som är en viktig kraft i Flickinitiativet på Bäckby, där unga tjejer möts, utvecklas och växer via fotbollen.

– Det är en fin och rörande utställning om människors engagemang och drivkraft att skapa sammanhållning och omtanke om andra. Det här är ett sätt för oss att fira våra 100 år i Västerås, att hylla de som fyller våra hus och gårdar med liv och mening, säger Maria Eberhardsson, kommunikationschef på Mimer.

I år fyller bostadsföretaget Mimer 100 år. Genom olika aktiviteter berättas företagets, Västerås och hyresgästernas historia både bakåt och framåt i tiden. Ett stort kalas för hyresgästerna var inplanerat i år men på grund av coronaläget kommer det kalaset att flyttas framåt i tiden.

Besökare till utställningen uppmanas till att hålla avstånd till andra.

 

Läs mer om Mimers 100 års jubileum här:
https://www.mimer.nu/100-ar-till/

 

Relaterade inlägg