Florrie

Plats: Västmanlands Teater
Datum:

Evenemangsdatumet har passerat

Premiär 22 mars 2019

I den varma sommarkvällen sitter Florrie Hamilton, den sista kvarvarande av systrarna på Högfors och väntar på författarinnan och kvinnosakskämpen Emilia Fogelklou. Fogelklou ska hyra på herrgården men när det knackar på dörren är det inte Emilia utan Harry Pettersson, arbetarrörelsens starke man på bruket. Han har en viktig fråga att ställa, till både Florrie och Emilia.

Föreställningen Florrie utspelar sig i hjärtat av Västmanland. Här sker ett fiktivt och dramatiskt möte mellan två starka människor, där frågan om vad som egentligen är viktigt i livet ställs på sin spets.

Plats Lilla scen
Längd Cirka 1 timme

Pris 200 kr*
Ungdom(under 26 år)/student 100kr, pensionär 160 kr, scenpass 160 kr, Grupp (vid bokning av minst 10 biljetter) 180 kr

På scen Cicilia Sedvall, Måns Clausen, Fia Forslund, Clara Strauch
Regi Niklas Hjulström
Manus Kjell Sundstedt
Scenografi och kostym Linn Westin
Ljusdesign Anders Lundkvist
Inspirerad av Yvonne Grönings bok Älskad

Syntolkning möjlig till föreställningen fre 5 april
Du har möjlighet att boka syntolkning till föreställningen fre 5 april. Då bokar du biljetter via SRF (synskadades riksförbund). Anmälan görs till Turla Söderholm, 021-18 23 58, eller Tommy Pihl, 070-760 08 71.

Publiksamtal med Marika Lagercrantz! 
Florrie Hamilton var inte bara en Västmanlandsprofil, hon var också moster till publicisten och lyrikern Olof Lagercrantz. I samband med turnéföreställningarna i Västmanland, samt onsdagen den 10 april på Lilla scen, hålls ett publiksamtal med Olofs dotter, Marika Lagercrantz.

Relaterade inlägg