Blomstertävling på Vasagatan

Plats: Västerås City
Datum:

Evenemangsdatumet har passerat

Just nu genomförs flera underhållsarbeten i city. Det ska bli ett finare och mer tillgängligt city. Under ombyggna­tionen leds trafiken om och då passar vi på att fylla Vasagatan med blommor. Nu anordnar vi en tävling där lokala verksamheter ställer ut magnifika blomsterarrangemang längs Vasagatan mellan Kvarteret Igor och Hantverkargatan. Som besökare kan du vara med och tävla genom att rösta på det arrange­mang du tycker bäst om. Alla som röstar är med och tävlar om Västerås City presentkort laddat med 500 kr. Välkommen till ett blomstrande city!

Medverkande verksamheter:
Amaryllis  •  Bar Lokal   •  Brödernas  •  Gäddeholms Trädgård  •  Kvarteret Igor  •  O’learys  •  Blomliv Florist Elina / Maria Therese – ett litet bageri  •  Mästerblomman  •  VLT / Bonnier News / Greenroom

Så här tävlar du:
Från fredag den 28 maj kl 15.00 finns alla blomsterarrangemang på Vasagatan. Alla är numrerade från 2–10 och du mailar numret på din favorit till event@vasterascity.com tillsammans med ditt namn och adress, alternativt skicka med post till Västerås Citysamverkan, Smedjegatan 15, 722 13 Västerås.

Bland de som röstat på det vinnande bidraget lottas två presentkort ut laddade med 500 kr. Tävlingen pågår till  den 25 juni och vinnarna meddelas per mail eller post.

__________

Här nedanför presenterar vi alla bidrag med text och bild! Klicka på bilderna för att se dem i större format.

__________

Bidrag 1 – (har utgått)

Bidrag 2 – Kvarteret Igor
”Med den gula färgen vill vi inte bara visa vår fina logga utan även hälsa sommaren välkommen till oss! Den gröna klätterväxten kommer växa sig uppåt för varje dag tills den når ända upp – precis som vi nu börjar öppna upp med ordinarie öppettider och att vi snart är tillbaka på topp efter en för alla jobbig tid. De vackra fjärilarna står för alla fina kunder som besöker oss varje dag!”

Bidrag 3 – Brödernas
”Vi vill med vår blomma visa att det finns ett nytt kök i stan med kärlek för god mat – tomatplantan visar att vi använder oss av högkvalitativa råvaror, solrosen för att vi vill sprida glädje och sol i sinnet och en rosa ros för att vi älskar Västerås City!”

Bidrag 4 – Gäddeholms Trädgård
”Vi har tänkt en klassisk och färgsprakande plantering som fångar ögats uppmärksamhet i stark röd färg. Växter som blommar hela sommaren och en rustik kruka som fungerar i de flestas trädgårdar vare sig det är supermodernt eller klassisk stil på hus och trädgård.”

Bidrag 5 – Mästerblomman
”Fågelsång, fjärilar och humlor hör ju sommaren till! Men tyvärr har antalet livsviktiga pollinerande insekter minskat de senaste åren pga. så kallad monokultur. Så vi på Mästerblomman har skapat en Blomstersäng som är fylld med växter som bl.a. bin och fjärilar tycker om. Det är växter som doftar gott, är rika på nektar och är dessutom färggranna. Vi hoppas att Ni blir inspirerade och vi kan alla hjälpas åt att öka antalet pollinerande insekter! Så plantera  insektsvänliga växter och blommor på balkongen eller i rabatten, bygg insektshotell, sluta använd giftiga ämnen i trädgården och ställ fram ett fågelbad. Vi på Mästerblomman önskar oss ett grönare City med fler besökare – så rösta på oss!”

Bidrag 6 – O’Learys
”Vi vill med vår uppsättning visa att vi är en samlingsplats för hela familjen,  fylld av aktivitet och underhållning. En vänlig atmosfär där det finns något fö alla och äta god Amerikans mat som passar som hand i handsken på en Sportbar.”

Bidrag 7 – Bar Lokal
”Vi är Bar Lokal som snart öppnar, vi vill med skandinaviskt influerad miljö, ge Västerås ett större utbud av lokal dryck och goda tillbehör som fantastiska sandwichs. Vi ser att BAR LOKAL håller en avslappnad men hög kvalité i såväl service som i utbud.”

Bidrag 8 – Amaryllis
”En blomstrande Optimistjolle i samarbete med Pernands Svets & Konstsmide (Hylsvägen 20) som kommer växa till sig under sommaren och även bidra till att västeråsarna och olika pollinatörer får lite extra mysigt i city. Trots pandemi och underhållsarbete i Västerås city tänker vi vara optimistiska och ”segla” framåt mot nya utmaningar efter drygt 70 år i city.”

Bidrag 9 – Blomliv Florist Elina / Maria Therese – ett litet bageri
”Detta är vår hyllning till alla fantastiska mödrar där ute. Mödrar som i svåra stunder har stått stadigt rotade och givit trygghet som har burit, vars kärlek har varit oändlig och fortfarande genomsyrar generation efter generation.”

Bidrag 10 – VLT / Bonnier News / Greenroom
”Kunskapens träd – Genom VLT och vlt.se upplyser vi människor i vår stad om vad som händer och sker,  i stort och smått där vi bor och lever. En granskande, upplysande, roande, oroande och oberoende journalistik är viktig för ett demokratiskt samhälle. Därför har vi valt Kunskapens träd som tema då vi stått starka i över 190 år som bärare av nyheter och information till människorna i Västerås… och vi fortsätter växa genom våra kanaler. Greenroom som gjort det här fina arrangemanget står för tillväxt och en blomstrande framtid.”

__________

Foto Jonas Bilberg:

Relaterade inlägg